Apeldoorns Symfonie Orkest


Het Apeldoorns Symfonie Orkest (ASO) is een amateur symfonieorkest met ruim 50 actieve leden, onder leiding van dirigent Alexej Pevzner. Het orkest werd in 1954 opgericht als ‘Muziekensemble Symphonetta’. In 1958 werd het orkest omgedoopt tot Apeldoorns Symfonie Orkest. We repeteren elke dinsdagavond in een ontspannen en vriendschappelijke sfeer. Het repertoire is breed en gevarieerd, van barok tot hedendaags, van Bach tot Andriessen, van Mozart tot Morricone. We geven twee concerten per jaar, in voor- en najaar. Daarnaast verlenen we medewerking aan allerlei projecten, waarbij we graag samenwerken met andere (muziek-)gezelschappen. De deelname aan Prateur Apeldoorn past daar prima in! Andere activiteiten dit seizoen:

Nieuwjaarsconcert “Bubbels” met de Apeldoornse jeugdorkesten op zaterdagavond 13 januari 2018 in de Hofstadkerk
Hoe leuk is dat, zondagmiddag 17 juni 2018 geven we samen met Het Gelders Orkest een concert in Orpheus!
Concert voor de koepelorganisatie van Apeldoornse Mantelzorgers KAP op vrijdagvond 10 november 2018

Dirigent Alexej Pevzner
Alexej Pevzner werd in 1972 geboren in Moskou. Onder leiding van zijn vader begon hij op zesjarige leeftijd viool te spelen. Later kreeg hij les aan de beroemde “Gnessin Muziekschool” en aan het Muziek College van het Conservatorium van Moskou. Sinds 1990 woont hij in Nederland, waar hij zijn vioolopleiding voltooide aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Daarna studeerde hij orkestdirectie aan het Conservatorium van Maastricht. Sinds 1994 is Alexej Pevzner werkzaam bij Het Gelders Orkest in de functie van 2e concertmeester. Daarnaast treedt hij regelmatig op met diverse ensembles, zowel in de rol van violist als dirigent.

Zie voor meer informatie ook onze website (www.apeldoornssymfonieorkest.nl) en onze Facebookpagina (https://www.facebook.com/ApeldoornsSymfonieOrkest).