Muziekvereniging Prins Bernhard Apeldoorn


Muziekvereniging Prins Bernhard bestaat sinds 19 december 1928 en werd opgericht onder de naam “Wormensche Muziekvereniging”. Ze bestaat uit een fanfare en een slagwerkensemble. Naast deze orkesten hebben we van beide een opleidingsvariant om leerlingen de kans te geven geleidelijk in te groeien in het samen spelen in een orkest.
Totaal heeft de vereniging ruim 50 leden waarvan de helft bij de fanfare en de andere helft slagwerk. Prins Bernhard is een actieve club die er van houdt om zich te laten zien op straat en bij optredens bij concerten als ook in Zorgcentra. Prins Bernhard heeft een eigen clubgebouw aan de Groenlingweg in Apeldoorn.
Het slagwerkensemble neemt elk jaar deel een concoursen en doet het daarbij landelijk erg goed. Naast de leden die reeds in één van de orkesten spelen zijn er nog leden die alleen les hebben die zodra ze de basisvaardigheden beheersen mee kunnen spelen in één van de opleidingsorkesten.
Het repertoire bestaat naast Marsen die je speelt als je op straat loopt, uit herkenbare muziek. We willen graag dat als het publiek naar ons luistert dat ze ook melodieën horen die ze herkennen.