Veluwse Cantorij


Muziekkring de Veluwse Cantorij is een kamerkoor van circa 25 leden en is in 1971 opgericht. Hoewel de naam van ons koor anders suggereert zingen wij slechts in een uitzonderlijk geval als ondersteuning van een kerkdienst.
Al meer dan 25 jaar is Greet Aanen de inspirerende musicus en dirigent. Haar didactische ervaring, bijzondere muziek- keuze en thematische opzet van onze concerten hebben de Veluwse Cantorij gemaakt tot wat deze nu is.
De Veluwse Cantorij heeft een breed repertoire, koormuziek van diverse tijden en stijlen, wereldlijk en religieus, uit de renaissance en barok periode tot aan hedendaagse composities.
De Veluwse Cantorij bestaat uit een groep geoefende zangers waarvan de meesten zangles hebben genoten; een aantal zangers kunnen solistisch of in een kleine groep mee werken aan onze concerten.
De Veluwse Cantorij geeft 2 tot 4 concerten per jaar, a-capella of ondersteund door een instrumentaal ensemble.De Veluwse Cantorij onder leiding van Greet Aanen: Wilma de Bruijn, Fien Kuijvenhoven, Christa Oostenrijk, Liesbet Kuiper, Alien Gerrits, Siska de Graaff, Joke Scholten, Dieneke van den Brink, Marijke de Kluizenaar, Truus van Amersfoort, Inge van der blij, Netty Heij, Patricia van Iersel, Klaaske de Vos, Anky van Olst, Sjoerd de Haan, Wim Kuijvenhoven, Henri van Well, Louw Talstra, Ger Derks, Rob Buwalda, Roel de Haan, Ton van de Kraats, Robert van Mill