Vios Hoenderloo, fanfare met een dorpshart


Vios Hoenderloo is een fanfare. Naast onze koperblazers hebben wij ook een slagwerkgroep die elke woensdagavond onder leiding van Jan van Lienden repeteert. En dat gaat goed: de laatste jaren is het slagwerkarsenaal flink uitgebreid, waardoor we het repertoire flink kunnen diversifiëren.

Gevarieerd en betrokken
De fanfare heeft rond de 25 leden en repeteert elke maandagavond onder leiding van dirigent Gerrit Klein Hulze. Ons programma is gevarieerd, evenals onze optredens. We zijn van de partij bij allerlei evenementen in Hoenderloo, maar geven ook met regelmaat concerten met bijvoorbeeld andere verenigingen. Als andere orkesten in de omgeving hulp nodig hebben, proberen onze leden aan die behoefte vaak tegemoet te komen. Zo houden we de onderlinge banden sterk en leren we van dat ‘kijkje in de keuken’.

Bijna honderd jaar
Vios Hoenderloo is in 1921 opgericht en bestaat dus bijna honderd jaar. Iets waar we trots op zijn, want op een inwonertal van rond de 1.500 is het niet vanzelfsprekend om een fanfare en slagwerkgroep te hebben én te houden. Onze leden steken regelmatig de handen uit de mouwen, niet alleen om concerten tot een goed einde te brengen, maar ook om het dorp een stukje mooier te maken tijdens de doe-dagen gedurende het hele jaar.


Muziekvereniging VIOS onder leiding van Gerrit Klein Hulze: Alice van de Beek- Aartsen, Hans Berkhof, Liza Bruggeling, Jaap van Buren, Rob Dorrepaal, Gijs Hekelaar, Martijn Hekelaar, Albertus van Hunen, Bertus van Hunen, Herman van Hunen, Vincent van Hunen, Marijke de Jongh, Gerrit Klein Hulze, Geralda Nijkamp- Aartsen, Wim Nijkamp, Fenny Pluim- van de Veen, Christa Pluim, Vera Solleveld, Nardie Westerveld, Sjanie Wortman- Slegh, Maaike van Ark, Nathalie van der Beek, Carine Nijkamp