Kleding in stijl

Dinsdagavond 3 april is het weer een drukte van belang op het Zwitsalterrein. De leden van de koren van Novum Canticum, OZON, en Circle of Life hebben zich samen met de leden van Muziekvereniging Eendracht en de acteurs weer verzameld in de hal. Bijna iedereen is voorzien van kleding in de stijl die de scène moet overbrengen. Een geheel wat door regisseur Nicole Vervloed goed in de gaten wordt gehouden om het plaatje zo mooi mogelijk te maken. We gaan de laatste puntjes op de i zetten.
Nicole geeft iedereen nog wat laatste aanwijzingen, de attributen en andere benodigdheden worden getest en voor zover mogelijk goed bevonden en dan is het tijd om alles nog eens goed door te lopen. Iedereen gaat op zijn plaats zitten of staan en er wordt begonnen. De muziek begint en de “acteurs” beginnen te spelen. Nicole stopt af en toe de hele boel om nog de nodige aanwijzingen te geven zodat alles nog beter uit de verf komt.

Dan vlak voor de pauze wordt er getimed. Komen we goed binnen de tijd uit of moet er nog iets aan veranderd worden zodat alles nog iets sneller doorloopt. Het valt allemaal mee zo te zien.
Tijd voor koffie en thee en nog een laatste aanpassing bij deze of gene met betrekking tot de kleding. Daarna gaat de repetitie weer verder.
Er wordt nog 2x het hele programma doorgespeeld. Ondertussen is ook Lise-Lott Kok binnen komen lopen om samen met Nicole het geheel te bekijken en wat er nog verder aangepast moet worden.
Dan wordt er geroepen dat er nog over de nodige dingen wordt nagedacht. Met de verschillende spelers wordt er nog een repetitie afgesproken om ook daar nog meer overtuiging en samenspel te krijgen.

Margo Hulleman
foto’s Pierre Pinkse