Vrijwilligers gezocht

Muziektheater De Plaats zoekt voor Prateur Apeldoorn: Van Zwitsal naar Coda vrijwilligers die meehelpen tijdens de voorstellingen in april. Lijkt het je leuk om mee te werken aan dit grote muziektheaterproject, lees dan verder. Op deze pagina
– lees je meer over wat, wanneer en waar
– kun je je aanmelden via het formulier
– nodigen wij je uit voor de informatiebijeenkomst op zaterdag 17 februari en de instructieavond op dinsdag 3 april.

Van Zwitsal naar Coda is een muziektheatervoorstelling die zich afspeelt op zes unieke locaties in Apeldoorn. Het publiek reist te voet en per (historische) bus onder begeleiding van publieksbegeleiders van locatie naar locatie. Het publiek bekijkt op elke locatie een scène van ca. 12 minuten.
Het publiek start op een centraal punt: Foenix (Vlijtseweg 136, Apeldoorn) en gaat van daaruit in groepen uiteen. Na de voorstelling wordt iedereen weer teruggebracht naar het startpunt.
De ontvangstruimte van de startlocatie is vanaf een uur voor de voorstelling open. Publiek kan een kopje koffie of een kopje thee kopen voordat ze op pad gaan. Na afloop is er een Meet&Greet met spelers en publiek.

Data
De voorstelling is op 8 avonden: woensdag 11 t/m zaterdag 14 april en woensdag 18 t/m zaterdag 21 april.
De voorstelling begint om 19:30 uur en duurt ongeveer 2,5 uur.

Taken vrijwilligers
In de vrijwilligersorganisatie onderscheiden we hoofdtaken en combinatietaken. Combinatietaken worden altijd gecombineerd met een hoofdtaak (publieksbegeleider of locatiebegeleider).
Publieksbegeleiders begeleiden het publiek van locatie naar locatie. De groepsgrootte is 40. We werken met 2 publieksbegeleiders per groep. De ene publieksbegeleider gaat voorop om de groep de weg te wijzen. De ander sluit achter aan om de groep bij elkaar te houden.
Locatiebegeleiders begeleiden het publiek op de locatie naar hun zitplaatsen. Je neemt op de locatie tijdelijk de taak van publieksbegeleider over en je werkt daarbij nauw samen met de cast.
De taak van locatiebegeleider wordt afgewisseld met de taak van publieksbegeleider. De ene avond ga je rond met het publiek, de andere avond ben je locatiebegeleider.
De taak van publieks- of locatiebegeleider wordt gecombineerd met een taak bij de ontvangst.
Wil je meer weten over hoe het is om publieksbegeleider of locatiebegeleider te zijn? Kijk dan op deze pagina, waar twee ervaren publieksbegeleiders aan het woord komen.

Starttijden
Heb je op een dag een hoofdtaak en een combinatietaak bij de ontvangst dan begin je een uur voor aanvang van de voorstelling (18:30 uur).
Ben alleen voor een hoofdtaak ingedeeld dan begin je die dag een half uur voor aanvang van de voorstelling (19:00 uur).

Aantal dagen
Van de 8 voorstellingsavonden kom je minimaal 4 avonden helpen.
Je beschikbaarheid kun je met het formulier hier onder opgeven. Wij gaan daarmee aan het plannen en doen je een voorstel dat voldoet aan je opgave. Wanneer er tussentijds een wijziging in je beschikbaarheid komt, laat het ons dan weten, dan passen wij de planning aan.

Inwerken
Op de informatiebijeenkomst van zaterdag 17 februari (bij Foenix) krijg je alle informatie over de voorstelling, de taken van de publieksbegeleiders en locatiebegeleiders en de andere vrijwilligersrollen. De bijeenkomst begint om 10:00 uur.
Dinsdag 3 april houden wij een instructieavond (bij Foenix). De avond begint om 19:00. Het eerste uur wordt gebruikt voor presentatie en vragen. Het tweede uur gaan we op pad om de route te verkennen. Dit doen we per fiets (bij de voorstelling gaat het publiek te voet en per bus).
Ruim voor de instructieavond ontvang je de routekaart en instructies. Verder kun je op de website alle voorbereidingen volgen.

[ninja_form id=4]